Hírek

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Rózsakert Vendégház közelében halad el az országos kéktúra romhányi szakasza, amely hamarosan megújul. Az Ipoly Erdő Zrt. Nyugat-Cserháti Erdészete nemcsak a régi jelzéseket újította fel, de egy hosszú szakaszon új nyomvonalra is fektette a túra vonalát. 

Rákóczy-mogyorófa Romhányom, a rózsakert Vendégháznál.

Országszerte zajlik a Kéktúrához kapcsolódó fejlesztések sorozata. A kormány a Bejárható Magyarország Programban több forrást is biztosít arra, hogy a bakancsosok ismét nagyobb számban tudják felkeresni a magyar erdőket. Az Országos Kéktúra nyomvonalát a községhatártól egészen a Romhányi-hegy gerincéig helyezték át új nyomvonalra, elemelve ezzel a bakancsosok útját az erdészeti utaktól.

Ám a fejlesztés még nem ér itt véget. Romhány határában egy új erdei pihenőt alakítanak ki tűzrakó helyekkel, esőbeállóval, asztalokkal, padokkal. A tervek szerint a fejlesztés része lesz Romhány egyik fő látványossága, a Rákóczi-mogyorófa is, amelyet külön leágazással tettek elérhetővé, valamint a fa környékét is rendbe téve egy megújult képet adnak majd az erdészek a Mogyorófának. A program harmadik üteme annak a kilátónak az újjáépítése, ami a Romhány-hegyen jó néhány évtizeddel korábban még állt. A munka egész télen át zajlik, és előre láthatólag tavasz elején, március végén, április elején az útvonalhoz kapcsolódó fejlesztések lezárulnak, és rövidesen a kilátó építése is elkezdődhet. 

Forrás: romhany.hu